top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVSP

Herdenking Holocaust en de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz.


De VSP was ook bij de herdenking aanwezig in het stadhuis en op het plein voor het stadhuis. 75 jaar na dato werd Auschwitz bevrijd door Russische soldaten . Het was een indrukwekkende bijeenkomst waarbij met name het verhaal van Bertie Rodriguez iedereen aangreep. De foto met mensen, die nog dezelfde dag werden vergast. Zij en haar broertje overleefden de oorlog.

Ook oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen, die aanwezig was bij de plechtigheid, benadrukte nogmaals hoe verschrikkelijk het was en hoe machteloos iedereen was om deze misdaden te voorkomen. . Burgmeester Wouter Kolff gaf nog aan dat voor de oorlog Dordrecht een bloeiende Joodse gemeenschap had. Na de tweede wereldoorlog is daar niet veel meer van over gebleven.

Als VSP staan we dicht bij hen, die zo veel geleden hebben in de tweede wereldoorlog. Er zijn geen woorden voor. Maar het is goed om na 75 jaar er nog bij stil te staan en dat altijd te blijven doen. Dit nooit weer! Buiten werd het tijdelijk lichtmonument aangestoken. Daar kon iedereen een steen bij het monument leggen. Daan Roosegaarde heeft dit ontworpen. Tot 2 februari is het te zien in de tuin van het Dordts museum.

Fractie VSP Dordrecht

Foto's Thymen Stolk


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page